Učinimo Život Lepšim Dostojnim Življenja

Harmonija, sazvučje, satreperavanje, saglasnost…

Kada se dva talasa, bili oni zvučni, elektromagnetni ili nekakvi drugi susreću u pravilnim vremenskin razmacima, tada ta dva talasa ostvaruju harmoniju, satreperavanje,saglasnost ili sazvučje.

Tako da što više instrumenata svira jednu kompoziciju, ona biva sve lepša i lepša. I kada jedan instrument počne da falšira on remeti harmoniju celog orkestra.

Ako bismo društvo gledali kao jedan orkestar, onda bi svako od nas ko pokušava da ostvari svoju jedinstvenost bez da obraća pažnju na ostatak društva, bio taj instrument što falšira i remeti harmoniju.

Učinimo Život Lepšim

U društvu, kao i u orkestru uvek ima mesta da svako od nas ostvari svoju jedinstvenost, i da pritom ne naruši harmoniju društva. Ali u našem društvu ima previše onih koji hoće da ostvare svoju jedinstvenost na račun društva u kojem žive, stvarajući na taj način muziku koja je nepodnošljiva za slušanje .

To se u društvu oseća kao jedan taman oblak koji se nadvio nad sve nas i niko ne vidi kada će taj oblak proći da i nama sunce grane. A istina je da svi mi kumujemo tom oblaku što se nadvio nad nama našim neodgovornim odnosom prema društvu u kojem živimo, našim nemoralom.

Jer krademo,lažemo otimamo od slabijih, prodali bi dupe za pare. A onda se čudimo zašto nam je takvo stanje u društvu. Otkud narkomanija, prostitucija,lopovluk,alkoholizam,kocka, bezobrazluk i šta sve još.

Dusa Učinimo Život Lepšim

Pogledajmo harmoniju na nivou porodice: i tu ako nema žrtvovanja svojih interesa zarad harmonije život u porodici postaje mučan.

Svugde gde vlada sebičnost nema harmonije jer sebičan čovek ne želi da žrtvuje ništa svoje zarad drugih. Kurvar zakida porodicu radi svog zadovoljstva, kockar takođe, alkoholičar…. Svađe nastaju jer se interesi sukobljavaju pa nema harmonije. Bez odricanja nema ništa od harmonije u porodici.

Nažalost dokle god ljudi koji se oslanjaju na intelekt a ne koriste razum vode ovo društvo, ne zna se kada će taj oblak proći.


Comments

One response to “Harmonija”