O Nama

Gradimo Bolju Zajednicu

Ovo Mesto je zamišljeno da bude mesto okupljanja za sve ljude koji su otvorenog duha i vole da rade za zajednicu.

I kao što u košnici, jednoj prirodnoj zajednici, sve pčele rade za zajednicu i pored ni jedne ne stoji upravnik da gleda da li će da zabušava i lenstvuje, nego se svaka zalaže koliko može. Tako bi i mi u ovojoj zajednici mogli da gradimo ovo mesto da bude kao naš zajednički dom. Dom gde ćemo se osećati ugodno i prijatno.Pogledajmo drugih pet od deset Božijih zapovesti:

One govore o životu u zajednici; Ne laži, Ne kradi, Ne poželi ništa tuđe. Samo ako smo takvi mi možemo da gradimo zajednicu. Da se držimo druge zapovesti: Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe.Da budemo prijatelji jedni drugima. A prijateljstvo traži žrtvu: Da budemo spremni da oprostimo jedni drugima kada se u nekim stvarima ne složimo. Da nas ideja o zajednici miri kada se posvađamo, da ona bude nešto veće od nas samih.

Ovo mesto je stvoreno sa jednom takvom idejom na umu:Ja sam majstor zidar, poljoprivrednik ali sam spreman da učim nove stvari pa tako dođoh do toga da napravim ovo mesto za nas koji se razlikujemo od ostalih ljudi.Ja sam nemam sredstava ni znanja da sam izgradim ovo mesto, ali to nije ni zamisao: Ovo mesto bi trebalo svi mi da gradimo, Da svako od nas uloži deo sebe u njega.

Neko je programer, neko se bavi dizajnom, neko ima dobru ideju kako da se unapredi ovo mesto, a drugi neko ima znanja i mogućnosti da to sprovede. Neka svako da od sebe onoliko koliko može. Možda nam treba čat, možda forum ili naki drugi način da unapredimo komunikaciju u zajednici: da bi mogli da se dogovaramo i razmenjujemo ideje kako da gradimo ovaj naš virtuelni dom.

 Pozivam sve dobre ljude da se priključe gradnji, da li idejama ili sopstvenim radom.

Možda i pisanjem tekstova? Moglo bi za svakoga ko želi da piše mogli da otvorimo nešto kao podblog u okviru bloga, Ne znam ni sam kako bi to izgledalo ali hajde da istražujemo. Deljenje sadržaja ovog bloga na društvenim mrežama bi takože mogla da bude aktivnost koja doprinosi rastu zajednice.

Verujem da će svako od vas ko se priključi i sam smisliti nešto što bi bilo korisno. Evo za sada moj telefon i Emajl pa me kontaktirajte za svaku dobru ideju koja se rodi u vama.


Najbolji Način da Predvidimo Budućnost je da je Stvorimo


Zašto Nam je Potrebna Zajednica

Mi se nalazimo u vremenu velike nevolje koja je opisana u Svetom Pismu. A ovo šta se dešava je samo početak velike nevolje, u narednih deset godina će se svet tako promeniti da to mi sada ne možemo ni da zamislimo.

Čitajući Sveto pismo razuzmeo sam da će iz tog vremena kao pobednici izaći samo ljudi koji su spremni da žive za zajednicu. Koji su se naučili da govore istinu jer bez poverenja nema zajedničkog života.Koji su naučili da pomažu jedni druge kada zapne, Koji neće čuvati svoju guzicu kada vide da bližnji propada.

Vreme Velike nevolje će istrebiti sa lica zemlje sve koji Lažu, Kradu, Otimaju, daju mito da bi zakinuli društvo, da bi ušli preko reda ili izbegli kaznu u saobraćaju. Ljude kurve će ovo vreme prergaziti jer oni neće umeti da žive za zajednicu i usamljeni će biti lak plen svetskih grabljivaca.

Neka ova zajednica bude naša škola koja će nam pomoći da se spremimo za vreme Bratoljublja i Ljubavi prema Bližnjima. Jer Drugi Hristov Dolazak će se u tome ogledati.

Sveti Gral

Sveti Gral je sud iz koga je pio Hristos i njegovi učenici. Treba znati da sve što postoji u materijalnom svetu postoji i u duhovnom svetu jer materijalni svet izvire iz duhovnog.

Sve polazi od istine kao podloge za duhovni sud, kakva je naša istina takav će biti i naš sud. A kakav sud imamo, takvo ćemo piće piti: a piće su naša osećanja. Naš um opravdava ono šta mi od svoje volje radimo utičući tako na našu istinu.

Pa ako lažemo krademo, bludimo.. naš um će opravdavajući naša dela stvarati zabludu. Zabluda je istina nastala posle bluda. Vaspitanje, obrazovanje, znanje iskustva sve to utiče na to kakva će biti naša istina i kako ćemo suditi o svemu šta nam se dešava.

Mesto

Pa ako živimo u Istini naš sud će biti dobar i imaćemo lepa osećanja poput ljubavi, milosti, sažaljenja, zahvalnosti… Ta osećanja su krv Hristova koja se prolila za naše spasenje. I ko pije Njegovu krv ima u sebi životnu radost, pije vino ljubavi Božije.

A čiji sud dolazi od zabluda pije gorko vino gneva Božijega: Gnev, bes, ljutnju, patnju….  Tvorite dobro i čuvajte svoju istinu kako bi ste pili iz Svetog Grala.

Mnogi za njim tragaše ali je malo onih koji ga i nađoše.

Raca Lazić

Telefon: +381611399593

Email: tvojbliznji@gmail.com

U međuvremenu je od Bloga ovaj sajt prerastao u društvenu mrežu, pa bih vas ohrabrio da se prijavite i nastavite da uživate u ovom društvu.

New Report

Close